Spring til indhold

Velkommen til Holbæk Kommune

Holbæk er en dynamisk og naturskøn kommune, som ligger tæt på hovedstaden København i Danmark. På mindre end en time er du i Købehavn med tog eller bil – og Sverige, Norge og Tyskland kan besøges inden for få timer.

I Holbæk Kommune går erhverv, uddannelse, kultur og natur hånd i hånd. Der er kun en cykel- eller gåtur til steder, hvor den smukke natur og den friske luft renser krop og sind. Grønne og bæredygtige miljøer er vigtige for udviklingen af Holbæk. Et af de større initiativer er udvikling af havnefronten i Holbæk by, hvor oplevelser, boliger, virksomheder og natur møder hinanden.

Smidighed og dialog

Holbæk er én af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Det skyldes dialog og samarbejde med virksomhederne. For at skabe vækst er det afgørende, at virksomhederne kan få en hurtig, smidig og løsningsorienteret service. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at forstå og imødekomme virksomhedernes behov.

Kultur er et samlingspunkt

Holbæk by blev etableret for 800 år siden af den danske konge Valdemar Sejr. Du vil derfor opleve Holbæk by med en atmosfære, som både går tilbage i tiden og samtidig byder på et aktivt og moderne forretnings- og kulturliv. Ikke kun i Holbæk by, men i hele Holbæk Kommune trækker kulturbegivenheder mennesker til - fra både udlandet og resten af Danmark.

Internationalt videnscenter

Holbæk har et rigt ungdomsmiljø med innovative læringsklynger for alle aldersgrupper. Stenhus Kostskole og Stenhus Gymnasium har siden 2006 udvekslet elever mellem Danmark og Kina. Universitetet Copenhagen Business School og Stenhus Kostskole har etableret et samarbejde med Hanban i Beijing, hvor danske elever undervises i kinesisk, og kinesiske elever kommer til Holbæk for at studere som et led i confucius classroom.

Jeg er meget glad for og beæret over at Holbæk Kommune er søsterby med den kinesiske by Quanzhou, og jeg ser frem til at udvikle et godt og langt venskab byerne imellem.

Jeg sender jer en varm hilsen

Søren Kjærsgaard, Borgmester

 Feedback

Sidst opdateret

02.11.2017

Ansvarlig redaktør

Rikke Kjøller