Spring til indhold

Turisme

Der er rige muligheder for at få både natur- og kulturoplevelser i Holbæk Kommune. Her er fjord, bakker og naturparker, teatre og biografer, events og et udendørs galleri med spændende samtidskunst.

Det maritime hjerte i Holbæk Kommune er Holbæk Fjord. Her er der et rigt fugle- og naturliv, og de mange stier og skove omkring fjorden byder på mulighed for fordybelse og ro. Holbæk Fjord er også et naturligt samlingspunkt for friluftsaktiviteter som sejlads med kajak og sejlbåde. En gang årligt er der en havsvømme-konkurrence over fjorden.

Brorfelde

Brorfelde Bakker er et enestående istidslandskab. Det består af markante, fladtoppede bakker, der adskilles af dybe slugter og lavninger med stejle sider. Området er udpeget som nationalt geologisk interesseområde med henblik på beskyttelse, pleje og formidling af områdets store geologiske værdier. På toppen af bakkerne knejser Brorfelde Observatorium, som Holbæk Kommune har købt med henblik på at skabe et forsknings- og formidlingscenter af national og international interesse.

Naturpark Åmosen

Naturpark Åmosen er udpeget som naturpark på grund af områdets helt unikke kultur-, natur-, geologiske og landskabsmæssige værdier. Naturparken udgør en sammenhængende landskabskorridor på 8000 hektar bestående af ådale, søer og moseområder, som strækker sig igennem et kuperet morænelandskab.

Holbæk Art

I 2014 åbnede Holbæk Art: Et åbent, udendørs billedgalleri, hvor kendte samtidskunstnere har skabt malerier på gavle i Holbæks byrum. Holbæk Art er stiftet af private indbyggere i Holbæk og støttet af Holbæk Kommune.

Andelslandsbyen Nyvang

Andelslandsbyen Nyvang er et kulturhistorisk museum for hele familien, som levendegør andelstiden på landet (1870–1950) med tidstypiske bygninger, landskab, husdyr, arbejdsmetoder og menneskers levevis i hverdag og fest.

Og endnu flere oplevelser er at finde i Holbæk.

Gå på Kultur- og Fritidsopdagelse i Holbæk

 Feedback

Sidst opdateret

28.02.2018

Ansvarlig redaktør

Rikke Kjøller